Saturday, January 23, 2016

Een Unieke Collectie van De Volkskrant

Meespelend en Aangrijpend, wie wil dat nu niet!Wat een armoe-krant is De Volkskrant toch eigenlijk. Als je een boek koopt of een film ziet, ben je voor hen een boek/filmliefhebber en dan ben je in hun voorstelling van de wereld druk bezig die voorwerpen in huis te halen, wat doet denken aan dieren die snel voor de vorst zoveel mogelijk eetbaars in hun hol trekken.

En in dat geval hebben ze wel wat te koop. 

Ze zeggen er niet bij hoeveel ze er hebben gemaakt, het is dus geen serie van honderd genummerde sets, maar in principe zal er niet onbeperkt worden bijgedrukt omdat de vraag nu eenmaal beperkt is. Dus is het in feite iets unieks en omdat het een samenraapsel is, kun je het eigenlijk ook wel een collectie noemen, zoals ook bijzondere kunstverzamelingen van rijke mensen worden genoemd als die naar de veiling gaan. Je kunt het alleen bij de krant kopen en niet in de winkel, maar om de felle begeerte nog iets aan te wakkeren staat er bij wat de winkelwaarde is: meer dan drie keer zo veel! De collectie is 12-delig en dat is goed, want dan heb je 'm ook meteen compleet.

De set zit strak in een foudraal wat nog eens extra bevestigt dat het alles is. Er past niets bij. Als je dit hebt staan, dan ben je meteen klaar. Kleurt mee in het interieur van nu en als er iemand op bezoek is, ziet die meteen dat je een liefhebber bent, dat je houdt van een goed boek, een mooie film. 

Ja, dan ben je gek als je die kans voorbij laat gaan.

Voor het geval je de betreffende films niet kent, plaatsen ze een foto van een rijtje mensen uit de verhalen die verdwaasd in het rond staren. Dachten ze in een film te ztten, blijken ze in een collectie te zijn opgenomen, een soort gesticht voor boek- en filmzombies. 

In lijn met de Oscarjury heeft de marketingredactie vooral bleke mensen geselecteerd, met een zwarte netjes in het midden, maar die is dan ook twaalf jaar slaaf geweest en heeft een strooien hoedje op. Hij kijkt nog het meest angstig uit zijn ogen, want hij weet wat het is om te worden opgenomen in een unieke collectie.


No comments:

Post a Comment