Wednesday, August 12, 2015

Een fijne flatwoning

Tijdens een fietstochtje vanmiddag nam ik, om vaart te houden, een afslag en raakte van het voorgenomen pad. In plaats van het bos reed ik door een mooie wijk waar al een flat op een hoopje ligt en de rest staat klaar om ook tegen de vlakte te gaan.

Ik zou daar gewoond kunnen hebben. Fijne flats met grote tuin en helemaal een geluk als je in aanmerking kwam voor een woning aan de kopse kant waar je een extra groot balkon hebt en uitzicht op de straat zodat je kunt zien of de bus er in de verte al aan komt want die moet je halen, of daar komt Oma aan.

Vijfentwintig jaar terug hebben ze een opknapbeurt gekregen en een fris kleurtje. De boodschappenlift in het trappenhuis werd buiten gebruik gesteld. Jammer. Achter de dicht gespijkerde en overgeschilderde luiken wist je een grote spelonk met touwen maar je kon er niet meer bij. De struiken in de tuin begonnen wat te verwilderen en grote bomen werden gekapt om de speeltuin overzichtelijk te houden zodat je kon zien wie er rotzooi trapte. Als er een flat vrij kwam wist je er wel iemand voor maar die viste achter het net en als dan zag wie ze d’r in douwden…

Toen kwam het bericht dat de flats leeg moesten en het duurde een jaartje maar iedereen kreeg of vond wat anders. Bij het weggaan hebben sommigen de gordijnen laten hangen en wat kamerplanten laten staan. Ook niet alle schotelantennes gingen mee want in het nieuwe huis was kabeltelevisie en de kinderen kijken via internet.

Ik vind het er nog steeds mooi en zou er zo in willen. Spullen neer zetten, bed op de grond en heerlijk slapen. De volgende ochtend koffie op het balkon, aan de kopse kant natuurlijk.

Zwaaien naar de slopers.
No comments:

Post a Comment